Kajsa

Jag som driver Grimnäs veterinärklinik heter Kajsa Gidlund och har varit verksam som allmänpraktiserande veterinär sedan jag avlade veterinärexamen 1994. 

Kajsa_grimnasvet_2.jpg

Jag har sedan dess hunnit skaffa mig en bred erfarenhet av såväl allehanda djurslag som varierande medicinska och kirurgiska fall.

Jag är född i Jämtland, men uppvuxen i Gävle. Under barn- och ungdomsåren tillbringade jag dock mycket tid i Grimnäs, där min mammas barndomshem ligger. Bygden har alltid legat mig varmt om hjärtat och redan som fyraåring hade jag planer för framtiden klara: målet var att bli veterinär eller bonde och vara bosatt i Grimnäs.

Jag började mina veterinärstudier på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 1989 och utbildningen var avklarad 1994. Därefter blev jag kvar i Uppsala en kortare period för att kunna varva det veterinära arbetet med mitt intresse för att spela rugby. I november 1995 gick flyttlasset permanent till Jämtland och jag har fram till 2014 arbetat som distriktsveterinär i Södra Storsjöbygden. Sedan slutet av år 2000 har jag jobbat med stationen i Grimnäs som utgångspunkt och numera driver jag där en klinik i egen regi.

Sedan början på 2000-talet har jag i huvudsak behandlat sällskapsdjur. På senare år har tandvård för hund och katt blivit ett specialintresse och jag har efter vidareutbildning och praktik fått en bred kunskap och erfarenhet inom området.

Mitt jobb ligger mig mycket nära. Jag trivs väldigt bra i min yrkesroll där jag får kombinera mötet med djur och människor med allt från enklare behandlingar till operativa ingrepp. När jag inte jobbar umgås jag med familj och vänner, sjunger gärna, spelar munspel och gillar att träna, gärna inför Tjurruset!


Julia

Några dagar i veckan jobbar Julia Kristoffersson här som djurvårdare. Hon har mycket god fallenhet för arbetet och hjälper till med mesta, vilket gör att verksamheten funkar smidigt.